İçeriğe geç

Su Deposu Temizligi

su deposu temizliği

Depolardaki suları içmesek bile, sebze ve meyvelerin yıkanması, banyo ve tuvalette kullanımı, dişlerimizin fırçalanması, bulaşık ve çamaşır yıkanması gibi durumlarda da sudaki mikroplar vücudumuza girmektedir ve bünyemizde tifo, tifüs, dizanteri, kolera ve hepatit, sarılık ve lejyoner gibi hastalıklar oluşturmaktadır.

  Su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda klor, etkisini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşturmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlenmemesi ve dezenfeksiyonunun yapılmaması sonucunda meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler suda; çamurlaşma, dökülme, paslanma, renk, koku ve bakteri oluşumuna neden olmaktadır. Bu durum suyun kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir. Ayrıca su depolarında görülen pas ve kum tanecikleri, hidrofor, arıtma cihazı, çamaşır ve bulaşık makinelerimizi tahrip ederek bozmaktadır. Periyodik temizlikleri yapılmayan depolarda; kemirgen, haşere ölüleri ile solucan, kurtçuk, çamur, pas ve mantar tabakaları oluşur. Bunu önlemenin tek yolu; depo için üretilmiş özel kimyasallar ve yüksek basınçlı makineler ile periyodik olarak yılda en az bir defa eğitim almış profesyonel kişiler tarafından temizlenmesi ve dezenfeksiyonunun yapılmasıdır. Sağlıksız su, “Dünya Sağlık Örgütü” raporlarında ölüm sebeplerinde üçüncü sırada yer almaktadır. Suyu sadece içme suyu olarak değil temizleme ve temizlenme amaçlı kullandığımızı göz önüne aldığımızda yaşadığımız yerde kullanılan su deposu temizliğinin doğrudan sağlığımızla ilişkisini açıkça görebiliriz.


DEPO TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR.

1.Deponun temizlenebilmesi için deponuzdaki mevcut su hidroforun seviyesine kadar tüketilir.
2.Randevu günü gelen ekipler, deponun aydınlatılması ve gerek olursa hava sirkülasyonunu gerçekleştirir.
3.Fazla su dalgıç pompa ile dışarı atılır.
4.Bir defa kullanılmak üzere hijyenik kıyafetlerini giyen dezenfekte elemanı depoya ip merdivenle iner.
5.150 bar basınçlı su kompresörü ile deponun duvarları ve tabanı temizlenir.
6.Tamamen depo dibine inen demir oksitler, disülfatlar, kum, çamur ve balçık gibi maddeler gerekli aparatlarla dışarı atılır.
7.Depo yüzeyleri  özel pas çözücü yardımıyla fırça kullanılarak temizlenir.

8-Ardından tekrara 150 barlık basınçlı yıkama makinası ile durulanır.

9-Temizlik işleminin ardından Su depoları için özel üretilmiş dezenfektan yardımıyla tüm alanlar dezenfekte edilir.

10.Son olarak depo da kalan  atıklar temiz su ile iyice durulandıktan sonra biriken su dışarıya atılır ve depoya şebeke suyu verilir.
11.Su depolarının temizlik ve dezenfekte işlemi tamamlandıktan sonra dezenfekte elamanı mevcut depo tonaji, niteliği, eksiklikleri ve yapılması gerekli olan işlemler ile alakalı bilgi formu düzenler.
10.Yapılan bu temizlik ve dezenfekte işlemleri Sağlık Bakanlığının önerisi ile her 6 ayda bir mutlaka tekrarlanmalıdır.

 

NEDEN BİZİ TERCİH ETMELİSİNİZ?

 Su deposu temizliği yapan firmalar içerisinde, neden Proaktif firmasını tercih etmelisiniz sorusunu; gerekli yetki ve kalite belgelerine sahip, kurumsal bir yapı, güler yüzlü, çözüm odaklı çalışan personeller ve hizmet sonrası destek olarak cevaplayabiliriz.

Yaptığımız işler şirketimizin garantisi altındadır.

 



GÜVENLİ SU DEPOSU TEMİZLİĞİ İÇİN

Hemen bizimle iletişime geçin, en kısa sürede sizi arayalım.